Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Economy and Finances


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Discutam despre preturile in scadere ale terenurilor si posibilul sfarsit al speculei

Category: Economy and Finances
Talk started by GabiOffline
(19 answers)5.303 times displayed

Speculatorilor cu terenuri din Bucuresti le fuge pamantul de sub picioare. Preturile pe metru patrat au scazut aproape la jumatate fata de anul trecut, iar afacerea se poate transforma in faliment. Disperati sa vanda, toti lasa la pret, insa lipsesc si asa cumparatorii, datorita problemelor de creditare.

Cateva mii de metri patrati la Unirii sau in nordul Bucurestiului erau, pana de curand, o adevarata mina de aur. Se ajunsese si la 3.000 de euro pentru un metru patrat. In doua luni pretul a scazut cu o mie de euro. Chiar si asa, nimeni nu se mai inghesuie sa cumpere. Pentru unii speculatori afacerea a ajuns deja pe "stop loss", acceptand preturi mici de frica unor scaderi inca si mai drastice.

Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, declara: "Chiar daca nu ar fi venit aceasta criza financiara care blocheaza accesul la finantare a achizitiilor, noi tot ne-am fi indreptat spre o criza indusa de supraincalzire". Adica prabusirea era inevitabila. Speculatorii cumparau in nestire, convinsi ca, indiferent de pretul cu care ar fi cumparat, il puteau revinde cu un profit enorm.

Un exemplu este si zona Piata Operei unde un metru patrat de teren ajunsese la 2.700 de euro. Acum a ajuns la jumatate, iar situatia e aceeasi ca in zona Unirii: cumparatorii lipsesc. Preturile au scazut si la periferie. In Damaroia, unde un metru patrat se vindea cu 1200 de euro, acum abia daca-si mai gaseste cumparator la 800 - 900 de euro.

E un fel de sfarsitul lumii pentru speculatori. Multi au luat terenurile cu bani de la banca in speranta ca le vor vinde in cateva luni aproape dublu. Potrivit aceleasi Ruxandra Cleciu, este posibil ca acesti oameni sa scada foarte mult preturile. Sau, si mai rau, bancile sa scoata la vanzare terenurile puse garantie. Multi sunt si oameni care si-au vandut apartamentele pentru a cumpara terenuri pentru specula, preferand sa stea cu chirie pana la obtinerea profitului, acum putand sa ajunga in situatii foarte delicate.

Cum comentati situatia ? 

Tags: terenuri, preturi
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Petrom a înregistrat anul trecut un profit record, în creştere cu 72%

Oferte de vacante la preturi reduse

Preţuri non EU la carburanţi

Ce scumpiri aduce 1 ianuarie 2010: preturi mai mari la carburanti, energie electrica, tigari

Ce ieftiniri aduce 1 ianuarie 2010: preturi mai mici la iahturi, parfumuri, blanuri, bijuterii si...
UP
0.4847 / 0.1004 (82)