Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Economie si finante


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Politica energetica a Romaniei, incotro ?

Categorie: Economie si finante
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(8 răspunsuri)4.260 afişări

Acordul Guvernului cu FMI asupra calendarului liberalizarii treptate a tarifelor la energie inseamna desfiintarea tarifelor sociale din 2013 si o scumpire anuala a tuturor tarifelor pentru populatie ce va incepe de anul viitor cu un timd 5% si va ajunge la finalul anului 2017 la aproximativ 50%.

Asadar, ce este de facut ? Dupa confirmarea importantelor zacaminte de gaze naturale din Marea Neagra statul poate adopta o strategie pe termen lung prin care sa stimuleze de exemplu consumul individual de gaze, cu centrale de apartament sau de bloc ce in final scad cererea de energie electrica si deci si tarifele.

O alta posibilitate ar fi dezvoltarea a doua noi grupuri nucleare la Cernavoda. Totusi, proiectele nucleare sunt din ce in ce mai controversate dupa Fukushima (nemtii isi inchid toate centralele nucleare in 2020). Data fiind periculozitatea in cazul unui accident chiar as vrea sa stiu cum priviti voi lucrurile vis-a-vis de proiectele nucleare ale Romaniei.

Privatizarea distributiilor de energie a creat deja multe experiente mai mult sau mai putin placute romanilor, asta fiind alt aspect delicat.

In privinta surselor de energie precum cea solara sau eoliana, s-a vorbit mult dar s-a facut mai putin. Exista tari europene in care terenurile greu de cultivat se acopera cu panouri solare, exista centrale eoliene inalte de pana la 200 de metri (se stie ca orice metru in plus aduce eficienta sporita), mare parte din supermarketuri sunt acoperite de panouri solare, etc. La noi cum vedeti astfel de solutii ?

Care este asadar drumul energetic pe care ar trebui sa-l adopte Romania, cum va ganditi la liberalizarea tarifelor si ce solutii le considerati mai avantajoase pentru voi?

Politica energetica a Romaniei, incotro ?
Tags: energie, finante
Răspunde
2000 caractere ramase
Răspunsuri
Răspunsul tău:
2000 caractere ramase
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Ora Pamantului

Discutam despre panouri solare, minieoliene, pompe geotermale, pe care statul vrea sa ni le dea...

Astazi discutam despre MINICENTRALELE NUCLEARE de cartier ce se vor instala in Romania
SUS
0.1527 / 0.1393 (68)