Cand te gandesti la ce ar face unii pentru putina adrenalina, iti vin in minte parasutismul, bungee-jumping-ul si alte sporturi extreme. Dar te-ai gandit vreodata ca a lua masa la un restaurant poate fi tot un soi de sport extem ?
Cand ai in fata o farfurie cu mancare ce poate sa te trimita direct la urgente, e un fel de ruleta ruseasca gastronomica.
Acum cativa ani am fost in Japonia. Intr-unul dintre restaurantele lor am avut un soc. Pestele Fugu - o delicatesa. Organele lui interne contin o toxina cu potential letal pentru oameni. Daca este corect preparat, fugu este inofensiv, spun unii. Dar daca nu este corect preparat ? Inainte sa poata pregati fugu, bucatarii japonezi se pregatesc luni de zile, apoi trebuie sa dea un examen pe care numai 30% dintre ei il trec. Am citit asta pe net.
Chiar si atunci cand este pregatit corect, fugu atrage prin usoara toxicitate. Gustul este atat de subtil incat aproape ca nu il simti, insa in timpul mesei, buzele si limba incep sa amorteasca si te simti ametit, ca si cum ai fi baut alcool.
Ai consuma asa ceva? Daca da, de ce? Eu nu pot intelege de ce un om ar manca otrava. Ce fel de ratiuni l-ar impinge la o astfel de alegere. Sa va vad :)