|
Tuesday, 29 mar 2016 12:36
[#]
Je
Din ce stiu eu tescovina nu-i deloc lichidul ala "tare"... acela e tuica, rachiu, palinca, etc... Asa ca formula ta nu prea are nici o relevanta in a masura alcoolul din tescovina. In schimb putem foarte frumos sa masuram densitatea licorii magice produsa din tescovina cu ajutorul procesului de distilare, si care ar trebui sa aiba mai mult de 38% alcool din volumul sau, ca sa fie "tare" vorba ceea, la 38 de grade e febra, nu-i palinca :)) palinca e de pe la 45 pana pe la 55-60 grade. |
|
Tuesday, 29 mar 2016 13:15
[#]
Je
Nu stiu cum se face ca mie imi da 24,22% alcool in licuarea ta magica, si oarecum intuitia imi spunea ca e sub 40 de grade :D deoarece 514 reprezinta aproximativ 95% din volumul de apa de 541 cmc, iar alcoolul are aproximativ 80% din greutatea apei => calculul meu a fost corect dupa estimarile initiale => aia nici macar febra nu-i, poate hipotermie :)) |
|
Tuesday, 29 mar 2016 22:12
[#]
Sfane
Mda. Sincer sa fiu si mie la primul calcul nu mi-a ieșit decat 23.1. Dar am zis ca ceva nu se leaga si avind in vedere ca nu sunt incepator dar nici profesionist (adica stiu sa fac deosebirea dintre bere, vin, tuica, si pălincă) am zis sa apelez la ajutorul unor specialisti in chimie sau matematica. Refuz sa cred ca am suspensii de metale grele in licoare (se lasa pleopele cam repede) si nu am luat nici in calcul temperatura. Speram sa aflu ca metoda este gresita pt ca pe net nu sunt recomandari de a afla taria prin cantarire. Dupa mai multa meditatie am hotarat sa impart apa la alcool si asa am ajuns la rezultatul care imi parea mai aproape de realitate. Mai am o rectificare: stiu ce e tescovina numai ca la mine in zona toate produsele distilate din vin, struguri, sau resturi de la producerea vinului le numim tescovina. Imi cer scuze ca am folosit un regionalism. Eu am folosit vin la distilare. Imagine ataşată |
|